Ostajalle

Maksun pyytäminen ennakkoon on usein merkki siitä, että kyseessä on huijausyritys. Sinulle saatetaan ehdottaa, että siirtäisit rahat esimerkiksi Western Unionin, MoneyGramin tai Escrow'n kautta tai pankkisiirrolla. Nämä vaihtoehdot ovat kuitenkin epäluotettavia, sillä ne mahdollistavat sen, että vastaanottajapuoli lunastaa rahat väärennetyllä henkilöllisyystodistuksella. Jos näin sitten käy, on rahojen takaisin saanti jälkikäteen todennäköisesti mahdotonta. Siksi suosittelemme, ettet koskaan lähetetä rahaa etukäteen.

Sinulle saatetaan myös ehdottaa maksutavaksi Paypal -maksua, jossa ostaja toimittaa sähköpostiisi toimivan linkin. Viesti näyttää aidolta, mutta ohjaa sinut vain Palpalin näköiselle sivustolle. Älä siis koskaan siirrä rahaa Paypalin kautta tuntemattomalle ostajalle.

Lähettäessäsi rahaa ennakkoon tuntemattomalle vastaanottajalle otat tietoisen riskin.
Jos saat sähköpostiviestin, jossa sanotaan myyjänä tai ostajana olevan Nettix Oy tai sen yksittäinen palvelu, voit lähtökohtaisesti olla varma, että kyseessä on huijausyritys. Nettix ei toimi välimiehenä tai rahoittajanakaan sen paremmin myyjille kuin ostajillekaan. Jos epäilet viestin aitoutta, ota yhteys Nettixin asiakaspalveluun numeroon 0600 - 04070.
Meilitse vastaanotetut sähköiset asiakirjat, kuten ajoneuvon paperit (rekisteriote, huoltokirja tms.), ovat helposti väärennettävissä. Ne eivät takaa ajoneuvon myyjän henkilöllisyyttä, eivätkä ole todiste siitä, että myyjä todella omistaa kyseessä olevan ajoneuvon. Myös myyjän on syytä välttää autonsa papereiden lähettämistä sähköisessä muodossa.

Myyjälle

Myös myyjänä sinun kannattaa suojautua huijausyrityksiltä. Esimerkiksi shekkiä emme suosittele hyväksyttävän maksuvälineeksi. Se saattaa olla katteeton. Jos kuitenkin vastaanotat shekin (usein ulkomailta), jonka summa on sovittua ostohintaa suurempi, kyseessä on mitä todennäköisimmin huijausyritys. Älä missään tapauksessa siirrä "ylimenevää" osaa takaisin, sillä shekki saattaa olla varastettu tai väärennetty.
Vaikka sähköpostin lähettäjä näyttäisi tutulta tai muuten aidolta, ei siihenkään voi varmuudella luottaa. Lähettäjätiedot on nykytekniikoilla helppo väärentää. Näin toimivat usein huijarit, jotka pyrkivät saamaan haltuunsa luottamuksellista tietoa kuten luottokortin numeroita, salasanoja tms. tai harhauttamaan ostajaa esimerkiksi tarjoamalla välimiespalvelua.
Ennen autokaupan tekoa, lue ohjeet kaupan tekoon Liikenteen turvallisuusviraston sivuilta. Nettix Oy, Nettix -palvelut tai näiden henkilökunnat eivät osallistu millään tavoin kaupantekoon. Nettix ei seuraa ostotapahtumia, eikä niin ollen tiedä, kuka on myynyt ja kenelle on myyty. Nettix ei kerää eikä tarjoa tietoa ostajien luottokelpoisuudesta. Kaikki ostotapahtumat ja sopimukset ovat täysin ostajan ja myyjän välisiä. Nettix Oy:n toiminta-ajatus on vain ja ainoastaan tarjota käyttöliittymä ja palvelintila luokitelluille ilmoituksille. Nettix-sivustoilla voi kuitenkin esiintyä ulkopuolisten rahoituspalveluiden mainontaa.
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.