Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ostajalle

Maksun pyytäminen ennakkoon on usein merkki siitä, että kyseessä on huijausyritys. Sinulle saatetaan ehdottaa, että siirtäisit rahat esimerkiksi Western Unionin, MoneyGramin tai Escrow'n kautta tai pankkisiirrolla. Nämä vaihtoehdot ovat kuitenkin epäluotettavia, sillä ne mahdollistavat sen, että vastaanottajapuoli lunastaa rahat väärennetyllä henkilöllisyystodistuksella. Jos näin sitten käy, on rahojen takaisin saanti jälkikäteen todennäköisesti mahdotonta. Siksi suosittelemme, ettet koskaan lähetetä rahaa etukäteen.

Sinulle saatetaan myös ehdottaa maksutavaksi Paypal -maksua, jossa ostaja toimittaa sähköpostiisi toimivan linkin. Viesti näyttää aidolta, mutta ohjaa sinut vain Palpalin näköiselle sivustolle. Älä siis koskaan siirrä rahaa Paypalin kautta tuntemattomalle ostajalle.

Lähettäessäsi rahaa ennakkoon tuntemattomalle vastaanottajalle otat tietoisen riskin.
Nettimarkkina tarjoaa alustan kaupankäyntiin, mutta ei ole kaupan osapuoli eikä toimi rahoittajana tai välimiehenä. Jos saat sähköpostin tai muun yhteydenoton, jonka aitoutta epäilet, ota yhteys asiakaspalveluun.
Sähköpostitse tai puhelimitse toimitettavat liitteet kuten ajoneuvon paperit (rekisteriote, huoltokirja tms.), ovat helposti väärennettävissä. Ne eivät takaa ajoneuvon myyjän henkilöllisyyttä, eivätkä ole todiste siitä, että myyjä todella omistaa kyseessä olevan ajoneuvon.

Myyjälle

Myös myyjänä sinun kannattaa suojautua huijausyrityksiltä. Esimerkiksi shekkiä emme suosittele hyväksyttävän maksuvälineeksi. Se saattaa olla katteeton. Jos kuitenkin vastaanotat shekin (usein ulkomailta), jonka summa on sovittua ostohintaa suurempi, kyseessä on mitä todennäköisimmin huijausyritys. Älä missään tapauksessa siirrä "ylimenevää" osaa takaisin, sillä shekki saattaa olla varastettu tai väärennetty.
Vaikka sähköpostin lähettäjä näyttäisi tutulta tai muuten aidolta, ei siihenkään voi varmuudella luottaa. Lähettäjätiedot on nykytekniikoilla helppo väärentää. Näin toimivat usein huijarit, jotka pyrkivät saamaan haltuunsa luottamuksellista tietoa kuten luottokortin numeroita, salasanoja tms. tai harhauttamaan ostajaa esimerkiksi tarjoamalla välimiespalvelua.
Nettimarkkina toimii markkinapaikkana, joka tarjoaa käyttöliittymän ja palvelintilan luokitelluille ilmoituksille. Kaikki ostotapahtumat ja sopimukset ovat täysin ostajan ja myyjän välisiä. Sivustolla voi kuitenkin esiintyä ulkopuolisten rahoitus- tai vakuutuspalvelujen mainontaa.
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Sign-in

Show

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.